Rebeccahoogers » Specials » Bijbanen studenten

Bijbanen voor studenten

Werkgevers hebben graag studenten in dienst. Ze zijn goedkoop, flexibel en werken hard. Studenten hebben uiteenlopende bijbaantjes: in de horeca, de zorg, als bijlesdocent of schoonmaker. Populaire bijbanen zijn vakkenvuller of caissière, call centermedewerker of horecamedewerker.

Best betaalde bijbanen

De best betaalde banen vind je in:
  • De zorg, door de onregelmatigheidstoeslag
  • De horeca
  • Administratief werk
  • Promotiewerkzaamheden, zoals samples uitdelen

Bijbaan in de supermarkt

Een bijbaan in de supermarkt is met name populair bij jongeren van 16 tot 18 jaar. Vanaf 18 jaar is het lastiger om een bijbaan in de supermarkt te vinden, omdat werkgevers je vaak "te oud" en dus te duur vinden, al zullen ze dat niet expliciet als reden aangeven voor een afwijzing. Traditioneel vullen jongens vakken, terwijl meiden als kassière worden ingezet.

Belasting betalen over bijbaan

Als het goed is, draagt de werkgever belasting af over je salaris. Meestal wordt er teveel belasting ingehouden: dit kun je terugvragen middels een P-formulier (voorheen Tj-biljet) bij de Belastingdienst. Veel jongeren werken echter ook zwart. Dit komt vaak voor in de horeca.

Bijles geven als bijbaan

Als je ervan houdt om kennis over te dragen en uitleg te geven, dan kun je ook bijles geven als bijbaan. Als je niet afhankelijk bent van een bemiddelende organisatie, kun je zelf je uurtarief bepalen. Dit is met name leerzaam voor studenten aan de lerarenopleiding.
Bijbaan in de supermarkt: werken als caissière/vakkenvuller

Bijbaan in de supermarkt: werken als caissière/vakkenvuller

Veel jongeren hebben een bijbaan in de supermarkt. Het gaat vooral om 15 en 16-jarigen, aangezien zij goedkope krachten zijn. In de supermarkt zijn er verschillende functies, zoals caissière en vakken…
Bijbaan: belasting & vakantiegeld

Bijbaan: belasting & vakantiegeld

Als je een bijbaan hebt of vakantiewerk doet, is de kans groot dat er teveel belasting is ingehouden. Die belasting kun je dan terugvragen. Hoe zit het met een bijbaan en de belasting? Wanneer heb je…

Bijles geven als bijbaan

Bijles of huiswerkbegeleiding geven is een populaire bijbaan onder studenten. Het betaalt goed, bovendien is het een manier om praktijkervaring op te doen als je later in het onderwijs werkzaam wilt z…
Gepubliceerd door Rebeccahoogers op 06-11-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.