Rebeccahoogers » Specials » Belastingteruggave studenten
Rebeccahoogers: Informatie van A tot Z

Belastingteruggave studenten en scholieren 2011

Belastingteruggave studenten en scholieren 2011 Studenten lopen gemiddeld 250 per jaar mis, omdat ze geen belastingaangifte doen. Studenten en scholieren die een bijbaan hebben, kunnen de belasting terugvragen door een p-formulier in te vullen. Vrijwel altijd worden er teveel belastingen en loonheffingen ingehouden. In dit artikel lees je hoe het zit met de belasting en het hebben van een bijbaan. Je hebt niet alleen recht op belastingteruggave, maar kunt ook bepaalde studiekosten aftrekken van de belasting.

Bijbaan & belasting

Als je in loondienst bent, draagt de werkgever belasting en loonheffing af. De kans is groot dat er teveel belasting wordt ingehouden.

Belastingteruggave scholieren en studenten 2011

Veel scholieren en studenten hebben dus recht op belastingteruggave. Het invullen van de belastingaangifte kan eenvoudig met een p-formulier, dat op de website van de Belastingdienst te downloaden is. Soms krijg je bericht van de Belastingdienst dat je aangifte moet doen; in andere gevallen moet je zelf het initiatief nemen.

Belasting terugvragen met terugwerkende kracht

Belasting terugvragen kan met terugwerkende kracht van 5 jaar.

Aftrek studiekosten 2011

Als je toch belasting bij moet betalen, bijvoorbeeld omdat je meerdere werkgevers hebt gehad, kun je handig gebruikmaken van aftrekposten, zoals studiekosten. Zo is het collegegeld fiscaal aftrekbaar, net als de kosten voor studieboeken en de afschrijving van een laptop.
Bijbaan: belasting & vakantiegeld

Bijbaan: belasting & vakantiegeld

Als je een bijbaan hebt of vakantiewerk doet, is de kans groot dat er teveel belasting is ingehouden. Die belasting kun je dan terugvragen. Hoe zit het met een bijbaan en de belasting? Wanneer heb je…
Gepubliceerd door Rebeccahoogers op 07-09-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!