Rebeccahoogers » Specials » Belastingaangifte 2011
Rebeccahoogers: Informatie van A tot Z

Belastingaangifte 2011

Belastingaangifte 2011 Alles over de belastingaangifte van 2011. De belastingaangifte is op een aantal punten gewijzigd; zo is het T-biljet vervangen door het P-formulier. De aftrekposten en heffingskortingen voor 2011, zowel voor particulieren als voor ondernemers. Welke aftrekposten zijn er als u een eigen woning heeft?

Aftrekposten belastingaangifte 2011

Aftrekposten kunt u in mindering brengen op de te betalen belasting. Het gaat onder meer om studiekosten, de aftrek specifieke zorgkosten, aftrekposten van de eigen woning (hypotheekrente, erfpacht), alimentatie en studiekosten.

Heffingskortingen 2011

Heffingskortingen kunt u in mindering brengen op het belastbaar inkomen, zo is er de algemene heffingskorting, die voor iedereen geldt, en de arbeidskorting voor werknemers

Aftrekposten ondernemers 2010 en 2011

Ook ondernemers kunnen bepaalde aftrekposten opvoeren.

Belasting over spaargeld 2011

De belasting over het vermogen wordt geheven in box 3: inkomsten uit sparen en beleggen. Hoe hoog is de vrijstelling van de vermogensrendementsheffing?

Belastingfraude & boetes belastingfraude

De Belastingdienst legt boetes op als er sprake is van belastingfraude, zoals het opzettelijk verzwijgen van inkomsten of het onjuist invullen van het aangiftebiljet.

Belastingteruggave jongeren 2011

Als je een bijbaantje hebt, wordt er vaak teveel belasting ingehouden. Je kunt dan in aanmerking komen voor belastingteruggave, door een vereenvoudigd aangiftebiljet in te vullen.
Belasting over spaargeld 2018

Belasting over spaargeld 2018

Moet je belasting betalen over je spaargeld? Het antwoord is helaas “ja”. De fiscus ziet de rente als een vorm van inkomen. Daarom wordt er belasting over geheven: de vermogensrendementsheffing. In di…
Belastingfraude & boetes belastingfraude

Belastingfraude & boetes belastingfraude

Bij belastingfraude kan de fiscus hoge boetes opleggen. Wat houdt belastingfraude in en welke maatregelen kan de Belastingdienst treffen?
Gepubliceerd door Rebeccahoogers op 10-07-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!