Rebeccahoogers » Specials » Baankans mbo hbo en wo
Rebeccahoogers: Informatie van A tot Z

Baankans mbo, HBO en WO

Hoe hoger het opleidingsniveau, des te groter de baankans, denken veel mensen. Is dat zo? Wat is de baankans met een mbo, HBO en WO-opleiding? Met welke opleiding sta je sterk als starter op de arbeidsmarkt? Hoe zijn de prognoses?

Mbo

Mbo is het middelbaar beroepsonderwijs. Er zijn vier niveaus te onderscheiden, niveau 1,2, 3 en 4. Niveau 1 is de assistentenopleiding, niveau 4 de specialistenopleiding. De baanprogoses zijn relatief goed met een financiële of juridische opleiding als achtergrond.

HBO

Verreweg de meeste studenten studeren aan het HBO: het hoger beroepsonderwijs. Met een HBO-opleiding op zak ben je gewild bij veel werkgevers. Toch geldt dat niet voor alle opleidingen....binnen de wildgroei aan opleidingen zijn er "waardeloze" opleidingen te onderscheiden, met een slechte baankans.

WO

WO'ers verdienen gemiddeld 1,5x zoveel als HBO'ers en zelfs 2x zoveel als MBO'ers. Maar komen zij ook makkelijk aan de slag? Kortom: hoe is het gesteld met de baankans van het WO?

Baankans HBO en WO-opleidingen

Voor je aan een studie begint, is het handig om te weten hoe gunstig de toekomstperspectieven zijn binnen het beroep waarvoor je wordt opgeleid. Hoe groot is de baankans? Hieronder volgt een overzicht…

Baankans mbo: Wat is de baankans met mbo diploma?

De baankans met een mbo-diploma. Hoe zijn de kansen op de arbeidsmarkt met een mbo-diploma op zak? Doorstuderen vergroot de kans op een baan, hoewel scholieren met een mbo 3 of 4 diploma ook een goede…
Gepubliceerd door Rebeccahoogers op 11-07-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!